DB Schenker Rail

DB Schenker start groupageverbinding tussen China en Europa

DB Schenker Logistics biedt sinds eind vorige maand een groupageverbinding per spoor aan tussen de Chinese stad Wuhan en Duisburg in Duitsland. DB Schenker Logistics regelt de boeking en DB Schenker Rail Duitsland voert de treindiensten uit. De groupageverbinding houdt in dat klanten niet langer een ​​hele container hoeven te vullen, maar nu ook het vervoer voor kleinere zendingen en deelladingen (LTL) kunnen boeken. Compleet- (FCL) en deelladingen (LCL) met bestemmingen in heel Europa worden zo verspreid via het DB Schenker-netwerk.

De reistijd tussen Wuhan en Duisburg bedraagt ongeveer twee weken van terminal naar terminal. DB Schenker biedt daarbij een volledige deur-tot-deur service. Daartoe behoren het afhalen en consolidatie van de zendingen in China, de organisatie van het vervoer per spoor van Wuhan naar Duisburg en de distributie in heel Europa via het groupage en LTL-netwerk van de logistiek dienstverlener.

Railcorridor

Ewald Kaiser, bestuurslid voor Logistics bij Schenker AG: “Via de Trans-Euraziatische railcorridor en de naadloze verbinding op ons logistieke netwerk zijn we in staat om zendingen snel en veilig in heel Europa te verspreiden en klanten een geïntegreerde allesomvattende, deur-tot-deur-oplossing te bieden.”

DB Schenker biedt sinds 2011 full load-containervervoer tussen China en Europa over land aan voor een groot aantal klanten uit verschillende industrieën. Daar is nu de mogelijkheid voor groupage en deelladingen aan toegevoegd. De lijndienst van en naar China is volgens het spoorbedrijf sneller dan zeevracht en goedkoper dan luchtvracht. Daarnaast kent de service een snelle en betrouwbare looptijd en verscheidene vertrekken per week.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.