Actie spoorwegovergang Laantje van Alverna

ChristenUnie: beveilig onbewaakte spoorwegovergangen

De ChristenUnie wil dat ProRail een aantal onbeveiligde spoorwegovergangen beveiligt in plaats van sluit. De Raad van State bepaalde onlangs dat spoorwegovergang Laantje van Alverna bij Heemstede weer open moet. ProRail had deze overweg gesloten vanuit veiligheidsoverwegen. De ChristenUnie wil dat er naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State opnieuw gekeken moet worden naar spoorwegovergangen die gepland zijn voor sluiting.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “ChristenUnie: beveilig onbewaakte spoorwegovergangen”

Roderick Klein|09.01.16|00:31

Dat gaat al jaren door spoorwegovergangen sluiten. Sommige zijn logische andere moet vraagtekens bij zetten. Laat de spoorsector beter geld uitgeven aan beter onderhoud etc. Nu weer twee “herstelwerkzaamheden” aan het spoor. Dat gebeurd naar mijn smaak ECHT te vaak. En maar wissels uit het spoor slopen met alle gevolgen van dien! Er zijn iets van 13 doden per jaar te betreuren op spoorwegovernagen. Meestal eigen schuld! Die laatste paar doden zullen altijd wel blijven vallen, jammer genoeg.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.