Arriva, spoorlijn, Winterswijk

Bediening lijn Leeuwarden – Harlingen naar centrale verkeersleiding

Op de lijnen Leeuwarden – Harlingen en Leeuwarden – Stavoren bedient van oudsher de machinist de seinen. Een veilig systeem, maar gevoelig voor verstoring en vertraging. Zeker wanneer er meer treinen gaan rijden. Om dit op te lossen gaat ProRail de bediening naar de centrale verkeersleidingspost overhevelen.

Voor de benodigde aanpassingen in de communicatie en beveiligingssystemen zijn Movares (hoofdaannemer) en Van Gelder voor het project TPRB Friesland (TPRB: Ter Plaatse bediende Relais Beveiliging) gecontracteerd.

Dienstregeling

Focus van ProRail is om tijdens de werkzaamheden de dienstregeling zo min mogelijk te hinderen. De werkzaamheden zijn gereed na de bouwvak 2016, met minder verstoringen bij meer treinen als resultaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

3 reacties op “Bediening lijn Leeuwarden – Harlingen naar centrale verkeersleiding”

Loek van der Heide|31.12.15|14:15

Met de aanleg van de spoorlijn vanaf Harlingen’haven’was het van oudsher af de bedoeling, Harlingen met het Europese spoornet te verbinden. Dit houdt in doorgaande treinen van Harlingen naar Groningen en Duitsland door. Zijlings hierop aangesloten de Groninger havens Delfzijl/Eemshaven. Bij ‘centrale aansturing’ in de CvL (Groningen) horen ook voorzieningen voor doorgaande sneltreinen AF Harlingen-Haven naar Groningen en Leer-Bremen/Hamburg, aansluitend op de Groninger plannen voor deze treinen

Loek van der Heide|31.12.15|14:19

Het ‘Noorder spoorwegstelsel’ (Harlingen-Duitsland Moet in zijn geheel als zijnde ‘kern-infrastructuur hoofdrelatie’s per direct opgenomen worden in het EU-programma TEN-T. Dit, met inbegrip van directe-re goederenspoor aansluitingen AF Harlingen Havens- -noord- en het wederom toelaten van goederenvervoer tussen Leeuwarden en Groningen (Veendam/Nieuweschans)-Bremen-Hamburg.Het gaat niet aan, om ‘politiek-correct’ maar tot na 2023 te wachten voor bovengenoemde aanmelding in het TEN-T programma.

Tjeerd Meere|06.01.16|16:47

Harlingen? Internationaal via Leer? Een brug te ver.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.