Boom op het spoor door storm, foto: ProRail

Aangepaste dienstregeling vanwege storm

ProRail en NS hebben woensdagochtend de dienstregeling aangepast omdat de kans bestond dat er bomen en takken op het spoor en de bovenleiding waaien. Daardoor reden er in de ochtend minder Intercity’s tussen Zaandam en Den Helder. Dinsdagavond en nacht raasde er een storm over Nederland. Uiteindelijk bleken de problemen mee te vallen. Alleen tussen Oldenzaal en Hengelo reden woensdag tot iets na het middaguur geen treinen vanwege een beschadigd spoorviaduct.

Bij een zware storm is de kans op vallende bomen en takken die op het spoor of in de bovenleiding terecht komen groot. Uit voorzorg werden de treindienst tussen Zaandam en Den Helder daarom uitgedund. Reizigers hadden daardoor in de ochtend een extra overstap in Alkmaar.

Dienstregeling

ProRail en NS pasten de dienstregeling tussen Zaandam en Den Helder aan om eventuele verstoringen in de treindienst beter op te kunnen vangen. Ze wilden voorkomen dat storingen in Noord-Holland negatieve gevolgen hadden voor het treinverkeer in de rest van het land.

Storingsploegen van ProRail stonden paraat om ervoor te zorgen dat reizigers hun reis zo snel mogelijk kunnen hervatten. Ook stond er een wegsleeptrein gereed om defecte treinen zo snel mogelijk weg te slepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.