NS Station Schiphol

Amsterdam wil verstoringen Schiphol terugdringen

De gemeenteraad van Amsterdam organiseert een bijeenkomst met experts om de verstoringen op het spoor bij Schiphol terug te dringen. Volgens de gemeente wordt het treinverkeer rondom Schiphol uitzonderlijk vaak getroffen door verstoringen en stremmingen. Bewoners en bezoekers van Amsterdam zijn daardoor vaak lang onderweg naar huis, werk of vrijetijdsbesteding. Dit leidt ook tot economische schade voor ondernemingen die in de buurt van Schiphol zijn gevestigd.

Met het organiseren van de bijeenkomst hoopt de gemeente Amsterdam meer grip te krijgen op de betrouwbaarheid van het treinverkeer van en naar Schiphol. De gemeenteraad heeft een panel samengesteld met vertegenwoordigers van ProRail, NS, Schiphol, Rijk, reizigers- en ondernemersorganisaties en wetenschap. Zij zullen tijdens de bijeenkomst diverse thema’s inleiden en vragen beantwoorden van aanwezige raadsleden uit zowel Amsterdam als Haarlemmermeer.

Verstoringen

“We gaan praten over de door velen ervaren problemen bij Schiphol. Die raken iedereen in Amsterdam en de regio. Duidelijk moet worden wat er nu precies aan de hand is, wat de effecten van de treinverstoringen zijn op het functioneren van de luchthaven, de economie en de bereikbaarheid van stad en metropoolregio Amsterdam. En wat er aan te doen is”, aldus gemeenteraadslid en initiatiefnemer Bart Vink.

Raadslid Jorrit Nuijens zit de discussie voor. Hij is voorzitter van de raadscommissie Infrastructuur en Duurzaamheid van de gemeenteraad. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.