Metro, RET

Omexom gaat energievoorziening Hoekse Lijn leveren

Leverancier van elektriciteitsdiensten Omexom gaat het energievoorziening-systeem en de behuizing van de gelijkrichterstations voor de metroverbinding Hoekse Lijn leveren. Na een openbare aanbesteding heeft stadsvervoerder RET de opdracht aan de onderneming in Dordrecht gegund.

De opdracht betreft de engineering en ontwerpafstemming, het leveren, monteren en opleveren van een energievoorziening-systeem inclusief de behuizing van de gelijkrichterstations voor de verbinding. In een gelijkrichterstation wordt de 10.000 volt wisselspanning vanuit het gewone elektriciteitsnet via transformatoren omgezet naar een lagere wisselspanning voor de metro’s.

Hoekse Lijn

Voor de nieuwe Hoekse lijn wordt de bestaande spoorlijn tussen Schiedam-Centrum en Hoek van Holland omgebouwd naar een verbinding waar zowel metro’s als goederentreinen zullen rijden. De Hoekse lijn is voor het reizigersvervoer bij Schiedam gekoppeld aan het bestaande metronetwerk van Rotterdam.

De RET gaat het reizigersvervoer per metro op de Hoekse Lijn verzorgen. De stadsvervoerder heeft zestien nieuwe metro’s besteld voor dit traject. Op dit moment rijden er nog passagierstreinen van NS tussen Hoek van Holland en Rotterdam Centraal.
 De ingebruikname van de nieuwe Hoekse Lijn staat gepland voor eind 2017.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.