Spaarnebrug, spoorbrug

Werkzaamheden Spaarnespoorbrug uitgelopen

De werkzaamheden aan de Spaarnespoorbrug in Haarlem zijn uitgelopen. Afgelopen weekend en maandag werd aan de vernieuwing van de brug gewerkt. Tijdens de sloopwerkzaamheden kwamen baanwerkers onvoorzien veel ijzer tegen in het beton, waardoor er meer tijd nodig was om het werk af te ronden. Daardoor kan het treinverkeer dinsdagochtend nog niet rijden tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de loop van dinsdagmiddag afgerond. NS zet tot die tijd vervangende bussen in.

Brugpijler

De brugpijler van de Spaarnespoorbrug in Haarlem stamt uit 1908 en moet worden vernieuwd. De afgelopen dagen is hard gewerkt om de oude pijler te verwijderen. Vanwege het ijzer in het beton ging dit minder snel dan verwacht.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.