Spreekbeurtpakket over het spoor voor basisschoolleerlingen

De leden van kennisnetwerk Railforum hebben een spreekbeurtpakket en een opleidingenoverzicht ontwikkeld dat is gepubliceerd op een website met de titel ‘Alles over het Spoor’. Dit hebben zij gedaan om basisschoolleeringen kennis te laten maken met het Nederlandse spoor en om het werken in de spoorsector te promoten.

Op www.allesoverhetspoor.nl/spreekbeurten komen basisschoolleerlingen van alles te weten over het onderwerp ‘Spoor’! Dit pakket is speciaal ontwikkeld voor groep 5 tot en met groep 8. Via het lichtgroene menu links onderin op de webpagina kunnen de leerlingen op verschillende themakaarten klikken die vervolgens te downloaden zijn. Ook vinden de leerlingen er handige tips voor het houden van een spreekbeurt en staan er links met aanvullende informatie.

Werken in de spoorsector

Op www.allesoverhetspoor.nl/opleidingen staat informatie over het werken in de spoorsector. Het is mogelijk om met bijna iedere opleiding in de spoorsector aan de slag te gaan. Van technische tot ICT tot commerciële beroepen, het is een dynamische sector met veel doorgroeimogelijkheden. Op de webpagina kunnen geïnteresseerden bekijken welke opleiding bij hun past.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.