Dual Inventive opgenomen in de MKB Innovatie Top 100

Technologiebedrijf Dual Inventive is met de MTinfo 3000 Cloud, het beveiligde mobiele netwerk voor spoorsystemen, opgenomen in de MKB Innovatie Top 100. Een expertpanel stelde de lijst van de honderd meest innovatieve bedrijven van Nederland samen. De MKB Innovatie Top 100 wordt georganiseerd door de Kamer van Koophandel.

Nu staan de bedrijven allemaal nog door elkaar in een lijst, maar hierin wordt de komende tijd een rangorde aangebracht. Tijdens de Dag van de Innovatie op 1 oktober wordt de nummer één bekendgemaakt.

Dedicated netwerk

Dual Inventive heeft een eigen, dedicated mobiel netwerk voor haar systemen. Dit gebruikte het bedrijf in eerste instantie voor haar eigen systemen, zoals de Zelfsignalerende Kortsluit Lans 3000 (ZKL 3000 RC) dat een gedeelte van het spoor beveiligt zodat baanwerkers er veilig kunnen werken. Ook de Dual Inventive App waarmee spoormedewerkers projectinformatie met elkaar delen en zich aan- en afmelden op een werkplek maakt gebruik van de MTinfo 3000 Cloud.

Afgelopen zomer maakte het technologiebedrijf het netwerk ook beschikbaar voor andere partijen. Dat betekent dat bijvoorbeeld andere spoorbedrijven met hun eigen systemen kunnen inloggen bij Dual Inventive. Het toekomstbeeld van Dual Inventive is om uiteindelijk Ubiquitous Rail, oftewel ‘allesomvattend spoor’, te creëren. Het is de bedoeling dat mobiele technologie via de MTinfo 3000 Cloud daarbij ‘de bakermat in de keten’ zal zijn.

Ubiquitous Rail

Directeur Lex van der Poel van Dual Inventive: “Binnenkort op de Dag van de Innovatie wordt duidelijk of Ubiquitous Rail als meest innovatieve inzending wordt beoordeeld. Wijzelf zijn natuurlijk zeer verheugd dat we weer op deze lijst zijn terechtgekomen.”

“In 2009 waren we ook genomineerd en uiteindelijk uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van Noord-Brabant. Het zou natuurlijk mooi zijn als we dit mogen evenaren, maar zeker zo belangrijk is dat we inmiddels nationaal en internationaal vele dagelijkse gebruikers hebben binnen de MTinfo 3000 Cloud. Samen met hen gaan we op weg naar Ubiquitous Rail, want alleen kunnen we dat niet.”

Dag van de Innovatie

Tijdens de Dag van de Innovatie op 1 oktober zijn er aansluitend op de bekendmaking van het meest innovatieve bedrijf van Nederland ook innovatiepleinen door heel Nederland. Dual Inventive staat in het klokgebouw in Eindhoven. Iedereen die zich aanmeldt via deze link kan dit innovatieplein bezoeken. Het programma begint om 15.00 en eindigt om 20.00 uur.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.