Een brandoefening in de Schipholtunnel (foto: ProRail)

Brandoefening in tunnelbuis Schipholtunnel

ProRail voerde afgelopen weekend onder leiding van de veiligheidsregio Kennemerland een brandoefening uit in de Schipholtunnel. De oefening vond plaats in een van de tunnelbuizen. Treinreizigers hadden geen last van de oefening.

Tijdens de oefening werd in scène gezet dat er een brand uitbrak in een trein in de tunnel. Het incident werd door zo’n 60 figuranten en een trein zo realistisch mogelijk uitgebeeld. Daarbij was het de taak van de medewerkers van incidentenbestrijding van ProRail, de brandweer, de koninklijke marechaussee en Amsterdam Schiphol Airport om de ‘passagiers’ in veiligheid te brengen.

Oefeningen

De oefening werd uitgevoerd om na te gaan of de afspraken en procedures die er liggen, ook kloppen als er echt brand uitbreekt. Het samenwerken in de praktijk geeft de beste indicatie of alle afspraken goed functioneren.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.