Werkzaamheden op Station Utrecht Centraal

‘Verbouwing station Utrecht CS tientallen miljoenen duurder’

De kosten van de verbouwing van station Utrecht Centraal valt veel duurder uit dan eerder was begroot. De kosten komen naar verwachting 53 miljoen euro hoger uit dan was verwacht. Dat meldt de Telegraaf op basis van de uitgelekte Miljoenennota.

Deze zomer werd bekend dat er ook al een miljoenenstrop en vertraging dreigt voor het spoorproject DoorStroomStation Utrecht (DSSU). Het project valt naar verwachting 30 miljoen euro duurder uit. DSSU is een project waarbij de railinfrastructuur rondom Utrecht Centraal wordt aangepakt.

Spoorprojecten

Vorige week werd bekend dat er meerdere grote spoorprojecten zijn die met kostenoverschrijdingen te maken hebben, waaronder de verbouwing van Den Haag Centraal, OV SAAL en Zwolle Spoort. Ook bleken er problemen te zijn bij stationsprojecten Rotterdam CS, Den Haag CS, Utrecht CS, Arnhem CS, Breda CS, Amsterdam CS en Spoorzone Delft. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu bleek maar voor een gedeelte hiervan op de hoogte te zijn. Het departement heeft een extern bureau ingeschakeld om te onderzoeken hoe dit kon gebeuren.

Vorige week liep de relatie tussen Mansveld en ProRail-topman Pier Eringa ernstige schade op toen Eringa in een interview met het FD vertelde dat het ministerie opdracht heeft gegeven om informatie over tegenvallers bij spoorprojecten achter te houden. Mansveld werd om die reden donderdag in een debat aan de Tweede Kamer het vuur aan de schenen gelegd. Pas later op de dag, toen Mansveld inmiddels ernstig in verlegenheid was gebracht, liet Eringa in een verklaring weten zijn uitspraak terug te nemen.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.