Voestalpine Railpro, Hilversum

Technisch Ontbijtseminar over materieelbeschikbaarheid op 16 september

Bij Voestalpine Railpro vindt op 16 september een Technisch Ontbijtseminar plaats over materieelbeschikbaarheid. Voestalpine organiseert al een aantal jaren presentaties met een technische insteek voor de spoorsector. Nadat de deelnemers in de ochtend gezamenlijk hebben ontbeten, kunnen zij aanschuiven om te leren over de laatste innovaties in het spoor.

Nederland heeft een van de meest dicht vertakte spoornetwerken van Europa. Daarnaast wordt het spoornetwerk het meest intensief bereden. Daardoor is het van groot belang dat de spoormaterialen op het juiste moment op de juiste plek zijn.

Beschikbaarheid materialen

Daarbij wordt een maximale beschikbaarheid gevraagd, maar ook betrouwbaarheid door hoge kwaliteit van materialen is van groot belang. Buitendienststellingen worden korter en de vraag naar kwalitatief hoogstaand onderhoud neemt toe.

Dit is voor alle partijen in de railinfrasector een steeds grotere uitdaging. Voor een goed functionerende ‘supply chain’ zijn samenwerking in de keten en slimme logistieke concepten  van groot belang. Dit alles wordt besproken tijdens het Technische Ontbijtseminar op 16 september in Hilversum.

Het programma:

7.30 uur Ontvangst met uitgebreid ontbijt
8.00 uur Start presentaties
Welkomstwoord, Chris van Dranen, voestalpine Railpro
Wat zijn de specifieke uitdagingen bij het managen van voorraden voor Storing en Onderhoud en Projecten?
Jürgen Donders, Gordian
Best practice Spare Parts Management
10.00 uur Pauze
10.20 uur Vervolg presentaties
Spare Parts Management in relatie tot het verbeteren van de beschikbaarheid van het spoor. Loe Slicher, TU Eindhoven/ProRail
11.30 uur Einde

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.