Ontwerp metrostation Weesperplein Amsterdam

Hegeman+ wint aanbesteding voor renovatie Amsterdamse metrostations

Aannemer Hegeman+ heeft de aanbesteding voor de renovatie van de metrostations van de Oostlijn in Amsterdam gewonnen. Dat heeft opdrachtgever Dienst Metro Amsterdam bekendgemaakt. In totaal waren er vijf aannemers in de race voor deze klus. Met het contract is een bedrag van 57 miljoen euro gemoeid. De metro blijft rijden tijdens de renovatie.

De opdracht maakt onderdeel uit van een groter project, waarbij het Amsterdamse metronet flink wordt uitgebreid en geoptimaliseerd. Op dit moment vinden er bouwwerkzaamheden plaats voor de nieuwe metroverbinding Noord/Zuidlijn en wordt het complete treinbeveiligingssysteem van het Amsterdamse metronet vervangen. Verder gaan de nieuwe M5-metro’s, die ook op de Noord/Zuidlijn zullen rijden, de oude Zilvermeeuwen vervangen.

Werkzaamheden

Na de ondertekening van het contract op 20 augustus, begint de voorbereiding van het werk. Daarbij wordt de bestaande situatie in kaart gebracht, materialen ingekocht, personeel ingehuurd en de communicatie aan reizigers, omwonenden en ondernemers voorbereid. In maart 2016 starten de werkzaamheden.

Hoewel de werkzaamheden tijdens de renovatie op de stations hinder met zich mee zullen meebrengen, zal de metro gewoon blijven rijden. De drie stations die maar één toegang: hebben (Gaasperplas, Venserpolder en Verrijn Stuartweg) gaan ongeveer twee maanden dicht. Stadsvervoerder GVB zorgt voor vervangend busvervoer. De andere stations blijven tijdens de renovatie bereikbaar.

Renovatie stations

Het renoveren van de stations duurt in totaal twee jaar, tot het voorjaar van 2018. Naar verwachting begint Hegeman+ met drie bovengrondse stations. Hegeman+ is een landelijk opererende bouwgroep met circa 400 medewerkers. Vanuit het hoofdkantoor in Nijverdal werkten zij onder meer aan de verbouwing van station Zwolle, de ondertunneling van spoor en weg onder Nijverdal en de middentunnel van Amsterdam Centraal.

Lees ook:

Drone met camera vliegt door Noord/Zuidlijn

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.