Treindienstleider, verkeersleidingspost, ProRail, foto: ProRail

Reconstructie-video toont werkzaamheden treindienstleider bij spoorongeluk

ProRail heeft een reconstructie-video gemaakt om te laten zien wat er komt kijken bij het vak van treindienstleider als er een ongeluk op het spoor plaatsvindt. Het idee komt van een treindienstleider van de verkeersleidingspost in Arnhem die merkte dat er bij brandweermensen nog veel onbekendheid is met het werk van treindienstleiders. De video is gebruikt voor een presentatie bij brandweerposten in en om Arnhem. Ook andere korpsen hebben inmiddels interesse getoond. 

De treindienstleider is naast zijn werk bij ProRail ook brandweerman en hij merkte dat niet alle brandweermensen op de hoogte zijn van wat de werkzaamheden van treindienstleiders zijn bij een ongeluk. Bij een incident op het spoor moeten heel veel zaken tegelijk geregeld worden.

Reconstructie

In de video is een reconstructie te zien van een fictieve aanrijding met een bromfietser op een overweg in Gelderland. Een aangeslagen machinist is in gesprek met de treindienstleider, die alle relevante partijen inlicht en maatregelen neemt. De treindienstleider stelt de hulpdiensten op de hoogte stelt en legt het treinverkeer stil zodat zij hun werk kunnen doen.

De treindienstleider voert volgens een specifiek protocol het gesprek met de machinist. Door gebruik te maken van deze ‘veiligheidscommunicatie’ is de kans op misverstanden het kleinst, stelt ProRail.

Bekijk hier de reconstructie-video van ProRail:


Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Reconstructie-video toont werkzaamheden treindienstleider bij spoorongeluk”

Jos Nieswaag|28.02.16|16:11

Heel informatief .

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Reconstructie-video toont werkzaamheden treindienstleider bij spoorongeluk | SpoorPro.nl
Treindienstleider, verkeersleidingspost, ProRail, foto: ProRail

Reconstructie-video toont werkzaamheden treindienstleider bij spoorongeluk

ProRail heeft een reconstructie-video gemaakt om te laten zien wat er komt kijken bij het vak van treindienstleider als er een ongeluk op het spoor plaatsvindt. Het idee komt van een treindienstleider van de verkeersleidingspost in Arnhem die merkte dat er bij brandweermensen nog veel onbekendheid is met het werk van treindienstleiders. De video is gebruikt voor een presentatie bij brandweerposten in en om Arnhem. Ook andere korpsen hebben inmiddels interesse getoond. 

De treindienstleider is naast zijn werk bij ProRail ook brandweerman en hij merkte dat niet alle brandweermensen op de hoogte zijn van wat de werkzaamheden van treindienstleiders zijn bij een ongeluk. Bij een incident op het spoor moeten heel veel zaken tegelijk geregeld worden.

Reconstructie

In de video is een reconstructie te zien van een fictieve aanrijding met een bromfietser op een overweg in Gelderland. Een aangeslagen machinist is in gesprek met de treindienstleider, die alle relevante partijen inlicht en maatregelen neemt. De treindienstleider stelt de hulpdiensten op de hoogte stelt en legt het treinverkeer stil zodat zij hun werk kunnen doen.

De treindienstleider voert volgens een specifiek protocol het gesprek met de machinist. Door gebruik te maken van deze ‘veiligheidscommunicatie’ is de kans op misverstanden het kleinst, stelt ProRail.

Bekijk hier de reconstructie-video van ProRail:


Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Reconstructie-video toont werkzaamheden treindienstleider bij spoorongeluk”

Jos Nieswaag|28.02.16|16:11

Heel informatief .

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.