Arcadis, hoofdkantoor, Amsterdam

Arcadis werkt mee aan metrolijn in Qatar

Ingenieursbureau Arcadis gaat werkzaamheden uitvoeren voor de metrolijn Gold Line in de stad Doha in Qatar. Het gaat om advies op het gebied van onder meer architectuur, ontwerp en de bouw. De opdracht heeft een waarde van bijna twintig miljoen euro.

De opdracht volgt op eerdere activiteiten die Arcadis uitvoerde voor de metrolijn Red Line South in Doha. Voor de metrolijn Gold Line werkt het ingenieursbureau in opdracht van ALYSJ JV, een joint venture van verschillende internationale en lokale ingenieursbureaus. De Qatar Rail Company gaat de metrolijn uiteindelijk exploiteren.

Metronetwerk

De Gold Line is een van de vier lijnen in ontwikkeling van het metronetwerk van Doha dat straks 354 kilometer bestrijkt. Deze metrolijn doorkruist Doha van het oosten naar het westen. Onderdeel van het grotere project zijn onder meer een ondergrondse tunnel van 32 kilometer lang en 13 nieuwe ondergrondse stations.

Arcadis is verantwoordelijk voor het gedetailleerde ontwerp en de coördinatie van de architectonische afwerkingen voor tien van de dertien ondergrondse stations, de bijbehorende elektriciteit-, waterleiding- en mechanica-systemen, de servicegebouwen en de tunnels en ingangen voor de reiziger. De ontwerpfase duurt naar verwachting 12 maanden en het advieswerk bij de bouw nog eens 24 maanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.