‘Kunststof dwarsligger goed toepasbaar op spoorbruggen’

Kunststof, dwarsligger, Alom

Een kunststof dwarsligger is een goede oplossing om toe te passen op stalen, beweegbare spoorbruggen. Dit type dwarsligger kan hoogteverschillen in de staalstructie goed opvangen, doordat deze makkelijk op maat te maken is. Ook is het materiaal licht van gewicht, waardoor het meer geschikt is voor een spoorbrug dan bijvoorbeeld een dwarsligger van beton. De kunststof dwarsligger is al toegepast op stalen bruggen bij Arnhem maar zou op andere delen van het Nederlandse spoor uitkomst kunnen bieden, vertelt directeur Mark van den Rijen van Alom.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Kunststof dwarsligger goed toepasbaar op spoorbruggen’ | SpoorPro.nl

‘Kunststof dwarsligger goed toepasbaar op spoorbruggen’

Kunststof, dwarsligger, Alom

Een kunststof dwarsligger is een goede oplossing om toe te passen op stalen, beweegbare spoorbruggen. Dit type dwarsligger kan hoogteverschillen in de staalstructie goed opvangen, doordat deze makkelijk op maat te maken is. Ook is het materiaal licht van gewicht, waardoor het meer geschikt is voor een spoorbrug dan bijvoorbeeld een dwarsligger van beton. De kunststof dwarsligger is al toegepast op stalen bruggen bij Arnhem maar zou op andere delen van het Nederlandse spoor uitkomst kunnen bieden, vertelt directeur Mark van den Rijen van Alom.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.