Reizigers, Tilburg Centraal, perron

Kampioenschap reizen met de trein door Nederland

Om te vieren dat de website treinreiziger.nl tien jaar bestaat wordt de meest fanatieke treinreiziger van Nederland gezocht. Op zaterdag 20 juni doen 70 mensen mee aan een wedstrijd om zoveel mogelijk kilometers per spoor af te leggen. Het gaat om de Kilometer Kampioenwedstrijd van Treinreiziger.nl. De winnaar is degene die in 24 uur de meeste kilometers aflegt via het Nederlandse spoor.

Initiatiefnemer Hildebrand van Kuyeren: “Ondanks dat er weleens iets misgaat, hebben heel veel reizigers enorm veel plezier in het reizen per trein. Dat blijkt wel uit de bereidheid van de deelnemers van deze wedstrijd om 24 uur in de trein door te brengen. Gewoon voor de lol.”

Wedstrijd

Non-stop heen en weer reizen op één traject zit er voor de deelnemers niet in: ieder afgelegd traject telt maximaal één keer mee. Een uitzondering wordt gemaakt voor de trajecten Zwolle – Meppel en Roermond – Sittard, zodat de deelnemers ook kunnen genieten van het landschap in Noord- en Zuid-Nederland.

Naar verwachting zullen de deelnemers meer dan 60.000 kilometer afleggen, ofwel ruim 1,5 keer rond de aarde. De winnaar van de wedstrijd ontvangt een passende prijs: een jaar lang gratis treinen in het weekend.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.