Spoorhuisje, Deurne, groene stationsomgeving

Station Deurne wint Pluk van de Pettefletprijs 2015

Spoorhuisje, Deurne, groene stationsomgeving

Michel Lintermans heeft met zijn initiatief voor Coöperatie Stationspark Deurne de Pluk van de Pettefletprijs 2015 gewonnen. De prijs is uitgeloofd door Vroege Vogels en De Natuur en Milieufederaties en is bestemd voor het beste plan om natuur en milieu in Nederland te verbeteren. Aan de Pluk van de Pettefletprijs is een geldprijs van drieduizend euro verbonden.

Het publiek heeft de afgelopen maand via de site van Vroege Vogels zijn stem kunnen uitbrengen op drie door de jury geselecteerde genomineerden. Van de in totaal 2396 uitgebrachte stemmen werden er 914 uitgebracht op Coöperatie Stationspark Deurne van initiatiefnemer Michel Lintermans. De twee andere genomineerden, Bob Radstake, de man van het plan Levend Bouwen en Lieke Vullings met haar initiatief ‘Bosrijk’, scoorden respectievelijk 755 en 727 stemmen.

Stationsomgeving

Michel Lintermans ontving de prijs tijdens de rechtstreekse uitzending van Vroege Vogels uit handen van juryvoorzitter Flip van Duijn (zoon van Annie M.G. Schmidt). Van Duijn: “Dit initiatief van inwoners van Deurne om de directe omgeving van het station te verduurzamen en daarmee een stuk aantrekkelijker te maken voor reizigers en bewoners is aanstekelijk en kan een inspiratiebron zijn voor andere gemeentes. Dit project is goed voor de natuur en voor de mens.”

De jury voor de Pluk van de Pettefletprijs bestaat uit juryvoorzitter Flip van Duijn, Henny Radstaak (Vroege Vogels) en Corinne de Jonge van Ellemeet (netwerkdirecteur De Natuur en Milieufederaties).

Prijs

Pluk van de Petteflet, de bekende creatie van schrijfster Annie M.G. Schmidt, zet zich in voor natuur en milieu in zijn achtertuin. Hij doet dat op een bijzonder slimme en creatieve manier. Met onorthodoxe middelen lukt het Pluk om de dieren en planten in zijn omgeving te redden. De Pluk van de Pettefletprijs is een initiatief van het radioprogramma Vroege Vogels en De Natuur en Milieufederaties.

Enkele beelden van de stationsomgeving in Deurne:

Spoorhuisje, Deurne, groene stationsomgeving
Coöperatie Stationspark Deurne heeft als doel het station ‘groener’ te maken.

Spoorhuisje, Deurne, groene stationsomgeving
Ook worden er historische beelden van het spoor getoond.

Drinkwaterpunt, station Deurne, Join the Pipe
Eind vorig jaar werd het drinkwaterpunt bij het station in Deurne geopend.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.