Utrecht Centraal, station, luchtfoto, bron: ProRail

ProRail actualiseert gegevens voor Basisregistratie Grootschalige Topografie

ProRail heeft een opdracht verstrekt aan Crotec en Transfer Solutions om de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) aan te leveren en actueel te houden. De BGT wordt per 1 januari 2016 de gedetailleerde digitale kaart van heel Nederland. Om de gegevens die hiervoor nodig zijn correct en geactualiseerd aan te leveren heeft ProRail de ICT-bedrijven ingeschakeld.

Op 1 januari 2016 treedt de Wet BGT in werking. Vanaf dat moment worden alle fysieke objecten zoals spoor, gebouwen, wegen, water en groen eenduidig vastgelegd. ProRail heeft als bronhouder de wettelijke verplichting om voor ingang van deze wet actuele gegevens aan te leveren voor de BGT.

Dataconversie

Om aan deze verplichting te kunnen voldoen, wordt de basiskaart van ProRail (PGT)  geactualiseerd om te voldoen aan de Wet BGT. ProRail blijft gebruikmaken van haar eigen actuele, grootschalige basiskaart van ProRail. Tegelijkertijd wordt de BGT actueel gehouden voor levering aan het SVB-BGT (Stichting Samenwerkingsverband van Bronhouders).

Crotec gebruikt het systeem product C-SAM beheer BGT om de data samen te voegen, te beheren en te actualiseren. Transfer Solutions verzorgt vervolgens voor dataconversie en -synchronisatie tussen de twee databases.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.