Treinverkeer Amsterdam weer opgestart na brand in kabelgoot

Het treinverkeer rondom Amsterdam is donderdagochtend weer opgestart, nadat er problemen op het spoor ontstonden door een brand in een kabelgoot. Een hoofdader met twintig kabels voor spoorsystemen ten oosten van Amsterdam Centraal, is woensdagnacht gerepareerd.

De kabels hebben woensdag kortdurend in brand gestaan. De kabelgoot ligt middenin de spooromgeving, vandaar dat het treinverkeer door de herstelwerkzaamheden werd gestremd.

Herstelwerkzaamheden

Reizigers uit Almere, Hilversum, Amersfoort en Utrecht hadden sinds woensdagavond lange vertragingen en moesten omreizen via Schiphol. Doordat de reparatie van de kabels langer duurde dan verwacht, was er ook donderdagochtend ook in de ochtendspits nog hinder voor reizigers.

Het herstel van de twintig kabels was een flinke klus, meldt ProRail. In elk van de kabels moest afzonderlijk een nieuw stuk kabel worden gelast. Sommige kabels, zoals die voor de seinen, bestaan op zichzelf ook weer uit verschillende kabeltjes die weer allen afzonderlijk moeten worden gerepareerd. Daarna zijn alle kabels tweevoudig worden getest en gecontroleerd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.