Wachtruimte, station Zevenaar, bron: ProRail

Stationsgebouw Zevenaar krijgt nieuwe look in project ‘Prettig Wachten’

Het stationsgebouw in Zevenaar is een van de kleine stations die als onderdeel van het project ‘Prettig Wachten’ een metamorfose krijgen. Een deel van het gebouw wordt gesloopt en er worden aanpassingen gedaan om het verblijf op het station aangenamer te maken. Naast Zevenaar krijgen 24 andere stations een nieuwe inrichting, zodat de reiziger zich nog meer op zijn gemak voelt. Voor ieder station komt er een eigen, uniek ontwerp.

ProRail is onlangs gestart met de herinrichting van het stationsgebouw in Zevenaar. Doordat een deel van het gebouw wordt gesloopt, onstaat er een groter plein dat opnieuw wordt ingedeeld. In het stationsgebouw komt een nieuwe wachtruimte met een grote glazen pui, zodat reizigers goed de bussen en treinen in de gaten kunnen houden. Verder komt er een kiosk, een ruimte voor de toezichthouders en buschauffeurs. Op het plein komt naast de zitjes ook een kunstboom te staan.

Stationsgebouw

De mensen die gebruikmaken van het stationsgebouw moeten tijdens de werkzaamheden voor korte of langere tijd verhuizen. Voor de toezichthouders en de medewerkers van Connexxion wordt tijdelijke huisvesting ingericht tegenover het stationsgebouw op het grasveld. Deze tijdelijke huisvesting blijft in ieder geval in gebruik tot begin 2016.

Zodra de ruimten in het stationsgebouw weer beschikbaar zijn, krijgen zij daar weer een permanente plek. De overlast voor reizigers wordt zoveel mogelijk beperkt, verklaart ProRail. De kiosk wordt zo lang mogelijk opengehouden in het stationsgebouw tijdens de verbouwing.

Prettig Wachten

Prettig wachten is ontwikkeld voor de kleine stations in Nederland. Eerder kregen onder meer de stations in  Breukelen, Gorinchem, Den Haag Moerwijk, Amsterdam Muiderpoort, Barneveld Noord, Zwijndrecht, Boxtel, Boxmeer en Oldenzaal een metamoforse. Daarbij werden stations opnieuw ingericht en bijvoorbeeld verwarmde banken of kunstwerken geplaatst.

De nieuwe wachtruimte op station Zevenaar is tot stand gekomen in een samenwerking tussen ProRail, de gemeente Zevenaar, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en NS Stations.

Lees ook:

Spoorbouwmeester: OV-keten verder op orde brengen

Station Gorinchem, stationshal
De stationshal in Gorichem kreeg ook een nieuwe uitstraling.

Kunst, station Breukelen
In Breukelen maakt kunst het verblijf op het station aangenamer.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.