Spoorhuisje, Deurne, groene stationsomgeving

Station Deurne genomineerd voor Pluk van de Pettefletprijs

Coöperatie Stationspark Deurne is genomineerd voor de landelijke Pluk van de Pettefletprijs. Oprichter Michel Lintermans van coöperatie Stationspark Deurne houdt zich al lange tijd bezig met het bezoekersvriendelijker maken van NS-stations. In Deurne zijn er onder meer planten, foto’s, een gratis waterkraan en een (zwerf)boekenkast geplaatst om het station groener en leefbaarder te maken.

Juryvoorzitter Flip van Duijn, en zoon van Annie M.G. Schmidt, maakte de nominatie in het VARA-radioprogramma Vroege Vogels bekend. De winnaar van de Pluk van de Pettefletprijs krijgt een bedrag van drieduizend euro om het idee of project uit te voeren.

Stationsomgeving

De landelijk jury van de Pluk van de Pettefletprijs is lovend over het initiatief: “De jury is zeer gecharmeerd van het project Coöperatie Stationspark Deurne. Dit initiatief van inwoners van Deurne om de directe omgeving van het station te verduurzamen en daarmee een stuk aantrekkelijker te maken voor reizigers en bewoners is aanstekelijk en kan een inspiratiebron zijn voor andere gemeentes. Dit project is goed voor de natuur en voor de mens.”

Er kan tot 1 juni 2015 gestemd worden op het initiatief van Lintermans via de website van Vroege Vogels. Op zondag 7 juni vindt de uitreiking van de Pluk van de Pettefletprijs plaats in Vroege Vogels.

Prijs

Pluk van de Petteflet, de bekende creatie van schrijfster Annie M.G. Schmidt, zet zich in voor natuur en milieu in zijn achtertuin. Hij doet dat op een bijzonder slimme en creatieve manier. Met onorthodoxe middelen lukt het Pluk om de dieren en planten in zijn omgeving te redden. De Pluk van de Pettefletprijs is een initiatief van het radioprogramma Vroege Vogels en De Natuur en Milieufederaties.

Enkele beelden van de stationsomgeving in Deurne:

Spoorhuisje, Deurne, groene stationsomgeving
Coöperatie Stationspark Deurne heeft als doel het station ‘groener’ te maken.

Spoorhuisje, Deurne, groene stationsomgeving
Ook worden er historische beelden van het spoor getoond.

Drinkwaterpunt, station Deurne, Join the Pipe
Eind vorig jaar werd het drinkwaterpunt bij het station in Deurne geopend.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Station Deurne genomineerd voor Pluk van de Pettefletprijs | SpoorPro.nl
Spoorhuisje, Deurne, groene stationsomgeving

Station Deurne genomineerd voor Pluk van de Pettefletprijs

Coöperatie Stationspark Deurne is genomineerd voor de landelijke Pluk van de Pettefletprijs. Oprichter Michel Lintermans van coöperatie Stationspark Deurne houdt zich al lange tijd bezig met het bezoekersvriendelijker maken van NS-stations. In Deurne zijn er onder meer planten, foto’s, een gratis waterkraan en een (zwerf)boekenkast geplaatst om het station groener en leefbaarder te maken.

Juryvoorzitter Flip van Duijn, en zoon van Annie M.G. Schmidt, maakte de nominatie in het VARA-radioprogramma Vroege Vogels bekend. De winnaar van de Pluk van de Pettefletprijs krijgt een bedrag van drieduizend euro om het idee of project uit te voeren.

Stationsomgeving

De landelijk jury van de Pluk van de Pettefletprijs is lovend over het initiatief: “De jury is zeer gecharmeerd van het project Coöperatie Stationspark Deurne. Dit initiatief van inwoners van Deurne om de directe omgeving van het station te verduurzamen en daarmee een stuk aantrekkelijker te maken voor reizigers en bewoners is aanstekelijk en kan een inspiratiebron zijn voor andere gemeentes. Dit project is goed voor de natuur en voor de mens.”

Er kan tot 1 juni 2015 gestemd worden op het initiatief van Lintermans via de website van Vroege Vogels. Op zondag 7 juni vindt de uitreiking van de Pluk van de Pettefletprijs plaats in Vroege Vogels.

Prijs

Pluk van de Petteflet, de bekende creatie van schrijfster Annie M.G. Schmidt, zet zich in voor natuur en milieu in zijn achtertuin. Hij doet dat op een bijzonder slimme en creatieve manier. Met onorthodoxe middelen lukt het Pluk om de dieren en planten in zijn omgeving te redden. De Pluk van de Pettefletprijs is een initiatief van het radioprogramma Vroege Vogels en De Natuur en Milieufederaties.

Enkele beelden van de stationsomgeving in Deurne:

Spoorhuisje, Deurne, groene stationsomgeving
Coöperatie Stationspark Deurne heeft als doel het station ‘groener’ te maken.

Spoorhuisje, Deurne, groene stationsomgeving
Ook worden er historische beelden van het spoor getoond.

Drinkwaterpunt, station Deurne, Join the Pipe
Eind vorig jaar werd het drinkwaterpunt bij het station in Deurne geopend.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.