LED-schermen, perron, station Den Bosch

Opnieuw proef met LED-schermen op station Den Bosch

Op station Den Bosch hangen sinds vorige week LED-schermen boven het perron waarop reizigers precies kunnen zien waar ze in de trein kunnen stappen en wat de lengte van de trein is. Het gaat om een proef met een Intelligent Platform Bar. Dit systeem geeft ook aan waar de eerste en tweede klas, stiltecoupés en fietsrijtuigen zijn. 

Op dit moment wordt onderzocht of op het traject Amsterdam-Eindhoven zes treinen per uur kunnen rijden. Als er meer treinen op een traject gaan rijden dan is het nog belangrijker dat een trein na een stop meteen kan doorrijden. De LED-schermen moeten ervoor zorgen dat reizigers sneller instappen.

Instaptijd

Reizigers stappen over het algemeen vaak op dezelfde plek in. Wanneer reizigers zich meer verspreiden over het perron of weten waar de deuren van de trein komen, kan de instaptijd versnellen. Op station Den Bosch wordt een proef gedaan met een zogenoemde Intelligent Platform Bar. Er wordt een tweede proef gedaan op de sprinterstations op het traject Geldermalsen-Utrecht Lunetten. Op die stations zijn op het perron speciale instapzones aangegeven, waardoor reizigers sneller in de trein kunnen stappen.

Eerder werden er ook al proeven gedaan met dynamische instapinformatie op station Den Bosch.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Opnieuw proef met LED-schermen op station Den Bosch”

Paul Meijer|12.06.15|14:22

De eerste keer werd er met een kleur aangegeven hoe druk het was in de coupe. Dan was de led GROEN, ORANJE of ROOD (afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen in de desbetreffende coupe). Is dat nu niet meer het geval? Om bovenstaande foto’s zie ik geen prognose van de drukte, of komt dat er later toch wel bij?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Opnieuw proef met LED-schermen op station Den Bosch | SpoorPro.nl
LED-schermen, perron, station Den Bosch

Opnieuw proef met LED-schermen op station Den Bosch

Op station Den Bosch hangen sinds vorige week LED-schermen boven het perron waarop reizigers precies kunnen zien waar ze in de trein kunnen stappen en wat de lengte van de trein is. Het gaat om een proef met een Intelligent Platform Bar. Dit systeem geeft ook aan waar de eerste en tweede klas, stiltecoupés en fietsrijtuigen zijn. 

Op dit moment wordt onderzocht of op het traject Amsterdam-Eindhoven zes treinen per uur kunnen rijden. Als er meer treinen op een traject gaan rijden dan is het nog belangrijker dat een trein na een stop meteen kan doorrijden. De LED-schermen moeten ervoor zorgen dat reizigers sneller instappen.

Instaptijd

Reizigers stappen over het algemeen vaak op dezelfde plek in. Wanneer reizigers zich meer verspreiden over het perron of weten waar de deuren van de trein komen, kan de instaptijd versnellen. Op station Den Bosch wordt een proef gedaan met een zogenoemde Intelligent Platform Bar. Er wordt een tweede proef gedaan op de sprinterstations op het traject Geldermalsen-Utrecht Lunetten. Op die stations zijn op het perron speciale instapzones aangegeven, waardoor reizigers sneller in de trein kunnen stappen.

Eerder werden er ook al proeven gedaan met dynamische instapinformatie op station Den Bosch.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Opnieuw proef met LED-schermen op station Den Bosch”

Paul Meijer|12.06.15|14:22

De eerste keer werd er met een kleur aangegeven hoe druk het was in de coupe. Dan was de led GROEN, ORANJE of ROOD (afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen in de desbetreffende coupe). Is dat nu niet meer het geval? Om bovenstaande foto’s zie ik geen prognose van de drukte, of komt dat er later toch wel bij?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.