Hans de Regt, directeur, DEKRA Rail

DEKRA Rail brengt internationale expertise naar Nederland

VIDEO – Door de overname van inspectie- en onderzoeksinstelling Plurel door DEKRA kunnen er meer diensten en expertise worden aangeboden aan de Nederlandse spoorsector. De expertise die wordt opgedaan in het buitenland, kan daarbij worden toegepast in het Nederlandse spoor. Dat zei directeur Hans de Regt van DEKRA Rail vorige week op RailTech in Utrecht. Het bedrijf lanceerde de naamsverandering op Rail-Tech.

“Het is een heel belangrijk moment dat we vandaag DEKRA Rail heten. Eigenlijk zijn er twee zaken die voor ons heel belangrijk zijn. Enerzijds hebben we met deel worden van de DEKRA familie heel veel diensten en competenties die we ook aan Nederlandse klanten kunnen bieden. Dus hiermee versterken we onze diensten. Anderzijds zijn we de afgelopen jaren in toenemende mate projecten in het buitenland gaan doen, zoals de Parijse metro en projecten in Mexico City.

Bekijk hier het video-interview met Hans de Regt:

Expertise

“Het goede nieuws is dat wat we deden voor onze Nederlandse klanten dat kunnen we versterken en dat blijven we ook doen. Daarnaast kunnen we onze klanten in Nederland extra zaken en diensten leveren die we voorheen niet konden leveren. En die diensten kunnen zijn van stukken DEKRA uit Arnhem waar veel expertise zit, maar ook internationaal. We hebben nu al een aantal projecten lopen met collega’s uit het buitenland voor Nederlandse klanten.”

Plurel werd al in oktober vorig jaar door DEKRA overgenomen en ondergebracht bij de Duitse business unit Rail. Het managementteam van Plurel heeft inmiddels de leiding op zich genomen van alle internationale railactiviteiten van DEKRA. Hans de Regt staat nu aan de leiding van DEKRA Rail.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.