Arcadis, winnaars, Young Innovation Award, RailTech 2015

Video van de Young Innovation Award op RailTech

Op RailTech werd dit jaar voor het eerst een Young Innovation Award uitgereikt voor jonge spoorprofessionals met het beste idee om de spoorsector te verbeteren. Die werd donderdag gewonnen door Bart Bleijerveld en Verali von Meijenfeldt van Arcadis en Better Future Factory. Zij bedachten een oplossing waarbij het reizigers op stations hun plastic afval in een machine kunnen deponeren, waarna er een product van het afval 3D kan worden geprint.

Juryvoorzitter Chris Verstegen: “Het is het eerste jaar dat we een Young Innovation Award hebben. Deze award is erbij gekomen, omdat we geloven dat de railsector wel wat jonge aanwas kan gebruiken. Zij kunnen nieuwe ideeën, technologieën en nieuwe denkwijzes in de railsector brengen.”

Op de tweede plek eindigde Meysam Naeimi van de TU Delft met een nieuwe testopstelling om het wiel-rail contact probleem te bestuderen. Op de derde plek eindigde Jasper Corvers van Dual Inventive met de Digital Safety SMARTPass. De publieksprijs ging naar de Mobile Information Assistant (MIA) van John Cool van SNCB Logistics.

Bekijk hier de video van de uitreiking:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.