DEKRA Rail, RailTech 2015

Plurel gaat verder onder de naam DEKRA Rail

Inspectie- en onderzoeksinstelling Plurel gaat sinds deze week verder onder de naam DEKRA Rail. Het bedrijf lanceerde deze naamsverandering tijdens de railvakbeurs Rail-Tech in de Jaarbeurs in Utrecht. Plurel werd al in oktober vorig jaar door DEKRA overgenomen en ondergebracht bij de Duitse business unit Rail. Het managementteam van Plurel heeft inmiddels de leiding op zich genomen van alle internationale railactiviteiten van DEKRA. Daarmee staat voormalig Plurel-directeur Hans de Regt nu aan de leiding van DEKRA Rail.

Plurel komt oorspronkelijk voort uit het test- en onderzoekscentrum van de Nederlandse Spoorwegen. Sinds de verzelfstandiging in 2000 breidde de klantengroep zich flink uit. Ook tram- en metrobedrijven maakten kennis met de in het spoor opgedane expertise en buiten de wereld van geleid vervoer gingen assetmanagers en -onderhoudsbedrijven gebruik maken van de technische expertdiensten van Plurel.

Marktpositie

Onder de namen AEA Technology Rail, DeltaRail en Plurel werden de marktpositie en dienstverlening telkens verder aangepast aan de wensen van de zich ontwikkelende en verzelfstandigende spoorwegmarkt.

DEKRA Rail helpt gebruikers, beheerders, onderhouders en leveranciers van assets in spoor, tram of metro bij de optimalisering van de veiligheid en verbetering van de performance. Activiteiten op het gebied van inspectie, certificering en typekeuring combineert DEKRA Rail onder de vlag Asset Admittance. Onder de verzamelnaam Asset Insights kunnen klanten terecht voor test- en monitoringdiensten, maar ook voor analyses en voorspellingen van het gedrag van spoorcomponenten en -systemen.

Overname

Na de overname van Plurel door DEKRA eind vorig jaar hebben de klanten van beide bedrijven al kunnen profiteren van de voordelen van de krachtenbundeling. Zo konden bestaande Plurel-klanten in Nederland al kennismaken met de materieelgerichte diensten van de nieuwe Duitse collega’s in het railbedrijf van DEKRA, maar ook met de test- en certificeringsdiensten van DEKRA Certification in Arnhem. Andersom hebben diverse buitenlandse klanten van DEKRA Rail al een beroep gedaan op de expertise van Plurel.

Om nog meer te kunnen profiteren van de synergievoordelen en de uitgebreide internationale mogelijkheden, is de organisatie van DEKRA Rail aangepast. Het managementteam van Plurel heeft de leiding op zich genomen van alle internationale rail-activiteiten van DEKRA, waardoor Hans de Regt algemeen directeur van DEKRA Rail is geworden.

Railactiviteiten

Onder de naam DEKRA Rail worden de railactiviteiten van de Duitse en Nederlandse teams en die van de onderdelen in andere, Europese landen gecombineerd. Samen tellen de onderdelen op dit moment zo’n 100 medewerkers. De ambitie is dit aantal in de komende jaren flink te laten groeien.

De nieuwe naam, de expertise en de diensten van DEKRA Rail worden gepresenteerd op een stand op Rail-Tech 2015. DEKRA Rail blijft haar Nederlandse klanten bedienen vanuit het kantoor in Utrecht. Van daaruit krijgen klanten toegang tot de expertise van de nieuwe DEKRA-collega’s. Klanten in het Duitssprekende deel van Europa kunnen ook terecht in Hamburg, Bonn, Dresden, Halle en Stuttgart.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.