Mansveld: minder spoorwegovergangen en méér veiligheid in Borne

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu trekt 16,6 miljoen euro uit voor de aanleg van een tunnel onder het spoor in Borne. Hierdoor wordt het veiliger op en rond het spoor en verbetert de doorstroming van het wegverkeer.

“Het spoor loopt dwars door Borne heen. Met de komst van een spooronderdoorgang hoeft het wegverkeer niet langer op de trein te wachten. En minstens zo belangrijk: automobilisten, fietsers en wandelaars komen op een veiligere manier aan de andere kant van het spoor”, aldus de staatssecretaris.

Onderdoorgang

Er zijn maar liefst vijf spoorwegovergangen in Borne. Door spoor en weg van elkaar te scheiden met een nieuwe onderdoorgang aan de nieuwe Verbindingsweg verbeteren de doorstroming én veiligheid in de stad.

Mansveld: “De wegen en spoorwegen in ons land komen op ruim 2.500 plekken samen; bij de overwegen. De afgelopen 5 jaar waren er 131 ongevallen. Elk slachtoffer is er één te veel. Daarom moeten we werk maken van de veiligheid op deze plekken en tegelijk het verkeer hier zo goed en snel mogelijk door laten stromen. Met deze bijdrage vergroten we de veiligheid en bereikbaarheid in Borne.”

Financiering

Mansveld heeft de rijksbijdrage van 16,6 miljoen euro toegezegd op voorwaarde dat de overweg Oonksweg direct na de aanleg van de Verbindingsweg wordt gesloten en opgeheven. De gemeente raamt de totale kosten van de nieuwe Verbindingsweg en de tunnel op 27 miljoen. De gemeente en regio dragen de overige kosten van 10 tot 11 miljoen euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mansveld: minder spoorwegovergangen en méér veiligheid in Borne | SpoorPro.nl

Mansveld: minder spoorwegovergangen en méér veiligheid in Borne

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu trekt 16,6 miljoen euro uit voor de aanleg van een tunnel onder het spoor in Borne. Hierdoor wordt het veiliger op en rond het spoor en verbetert de doorstroming van het wegverkeer.

“Het spoor loopt dwars door Borne heen. Met de komst van een spooronderdoorgang hoeft het wegverkeer niet langer op de trein te wachten. En minstens zo belangrijk: automobilisten, fietsers en wandelaars komen op een veiligere manier aan de andere kant van het spoor”, aldus de staatssecretaris.

Onderdoorgang

Er zijn maar liefst vijf spoorwegovergangen in Borne. Door spoor en weg van elkaar te scheiden met een nieuwe onderdoorgang aan de nieuwe Verbindingsweg verbeteren de doorstroming én veiligheid in de stad.

Mansveld: “De wegen en spoorwegen in ons land komen op ruim 2.500 plekken samen; bij de overwegen. De afgelopen 5 jaar waren er 131 ongevallen. Elk slachtoffer is er één te veel. Daarom moeten we werk maken van de veiligheid op deze plekken en tegelijk het verkeer hier zo goed en snel mogelijk door laten stromen. Met deze bijdrage vergroten we de veiligheid en bereikbaarheid in Borne.”

Financiering

Mansveld heeft de rijksbijdrage van 16,6 miljoen euro toegezegd op voorwaarde dat de overweg Oonksweg direct na de aanleg van de Verbindingsweg wordt gesloten en opgeheven. De gemeente raamt de totale kosten van de nieuwe Verbindingsweg en de tunnel op 27 miljoen. De gemeente en regio dragen de overige kosten van 10 tot 11 miljoen euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.