Movares, medewerkers, Utrecht Centraal, station

Movares toont innovaties in virtuele omgeving op Rail-Tech

Op Rail-Tech 2015 kunnen bezoekers van de Movares-stand niet alleen kennismaken met innovaties van Movares, maar ze ook door middel van simulaties ervaren. Zij kunnen onder andere de next-generation Full Scale Virtuele Treinsimulator voor de opleiding van machinisten in een virtuele omgeving uitproberen. Ook de werking van het treinbeveilingingssysteem Eurolocking wordt op de stand gesimuleerd.

Movares ontwikkelt de next-generation Full Scale Virtuele Treinsimulator voor de opleiding van machinisten in een virtuele omgeving. Deze nieuwe treinsimulator biedt een realistische virtuele omgeving doordat er een eigen laag in de game engine is gecreëerd, die enerzijds kan koppelen met de simulator HORTUS en anderzijds de Unity renderer aanstuurt.

Simulator

HORTUS is de innovatieve en flexibele simulator voor het rijden van treinen. Met HORTUS wordt treindata ingelezen en kunnen treinen realistisch gesimuleerd worden. Alle elementen in de omgeving worden gelogd en opgeslagen zodat elke rit tot in detail opnieuw afgespeeld kan worden en gebruikt worden voor onderzoek.

Om de beleving bij machinisten te vergroten wordt met een Oculus Rift en Leap Motion de simulator bediend. Op de stand van Movares kunnen bezoekers kennismaken met deze Full Scale Virtuele Treinsimulator en deze simulator zelf beleven! De Full Scale Virtuele Treinsimulator is genomineerd voor de Innovation Award, die wordt uitgereikt op Rail-Tech 2015.

Eurolocking

Spoorwegbeveiliging 
Eurolocking is een door Movares ontwikkeld systeem dat wordt toegepast voor de beveiliging van railinfrastructuur. Het treinbeveiligingssysteem maakt gebruik van PCL’s uit de procesindustrie Deze innovatie en het systeemdenken sluiten volledig aan bij een veilig, robuust en duurzaam spoor. Op de stand van Movares kunnen bezoekers met behulp van een simulatie van Eurolocking duidelijk de werking zien.

Onderdelen van het systeem kunnen bijvoorbeeld worden toegepast bij overwegen. De veilige aansturing kan dan worden verzorgd door twee veilige PLC’s die de bomen, seinen, bellen en interlocking aansturen en uitlezen.

Veiligheidsbewustzijn

Het veiligheidsbewustzijn van een organisatie is steeds meer een bepalende succesfactor maar hoe verbeter je dat bewustzijn bij de medewerkers? Welke bepalende factoren dragen bij aan een duurzame gedragsverbetering? Movares ontwikkelde het Veiligheidsbewustzijnonderzoek, dat bestaat uit een wetenschappelijk onderbouwde gedragsmeting en praktische interventies, en deed daar ervaring mee op.

Tijdens de workshop Veiligheidsbewustzijnonderzoek op 17 maart komt u meer te weten over hoe u uw positie op de Veiligheidsladder effectief kunt verbeteren.

BIM

Bouwprojecten zijn dermate ingewikkeld dat integraal werken een must wordt. Dit integraal werken staat bekend onder de noemer BIM, Bouw Informatie Management. BIM vraagt om een andere manier van kijken. Buiten de gebaande paden treden én op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om slim met informatie om te gaan en integraal te werken. Projecten benaderen vanuit steeds weer nieuwe perspectieven, samen met opdrachtgevers en partners.

Movares steekt veel innovatie-energie in onder andere tooling om het integraal werken te bevorderen. Zodra in projecten een veelheid aan ontwerp- en omgevingsdisciplines bij elkaar komen, biedt BIM uitkomst. BIM faciliteert een werkwijze waarbij een object in zijn verschillende levensfasen eerst virtueel tot stand komt, voordat het daadwerkelijk gebouwd wordt. In een filmpje wordt getoond wat de ervaringen van Movares met het inzetten van BIM zijn tijdens het werk aan DSSU (Doorstroom Station Utrecht).

Rail-Tech 2015

Rail-Tech 2015 is van 17 tot en met 19 maart in de Jaarbeurs Utrecht. Ga naar de website van Rail-Tech om je in te schrijven.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.