Regs-wagons, Voestalpine Railpro

Voestalpine Railpro investeert één miljoen in wagonvloot

Voestalpine Railpro heeft haar wagonvloot uitgebreid met nieuwe Regs-wagons. De voertuigen bieden meer functionaliteiten dan de huidige wagons. Voestalpine Railpro heeft één miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe materieel.

Een Regs-wagon is een vier-assige platte wagon met neerklapbare zijwanden. Dit voertuig is geschikt voor het transporteren van diverse spoorbouwmaterialen. De aanwezige containerpennen maken het mogelijk een container op de wagon te plaatsen. Door gebruik te maken van de container kunnen de wagons ook andersoortige materialen vervoeren. Dat kan bijvoorbeeld in periodes dat de vraag naar de wagons vanuit de spoorbranche laag is.

Wagon

De Regs-wagon heeft een lengte van 19,9 meter over de buffers en een laadvloer van 18,5 meter en kan 2,97 ton per meter vervoeren. Leeg heeft de wagon een maximaal toegestane snelheid van 120 kilometer per uur. De wagon kan 160 stuks dwarsliggers per transport aan of vervoert spoorstaven met een lengte van maximaal 180 meter.

Voestalpine Railpro is één van de partners van de Railinfrapool. Railinfrapool heeft als doel het railinfraverkeer te bevorderen en te verbeteren. Voestalpine Railpro sluit met de aanschaf van de Regs aan bij de doelstellingen van Railinfrapool om het gebruik van deze veilige en schone vervoersmodaliteit te verhogen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Voestalpine Railpro investeert één miljoen in wagonvloot”

Peter Badcock|13.03.15|10:45

Interessant. Hoe veel wagons betreft het? Wie is de fabricant? En zijn ze echte nieuwe wagons of betreft het ombouwingen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.