Laatste trein over spoorviaduct Delft

Laatste trein rijdt over spoorviaduct in Delft

In Delft is zaterdagnacht om 01.25 uur de allerlaatste trein over het spoorviaduct gereden. Honderden inwoners van Delft stonden midden in de nacht langs het viaduct, de Phoenixstraat en de Spoorsingel om de allerlaatste trein voorbij te zien komen.

400 mensen hadden een kaartje voor deze unieke treinrit bemachtigd. Het spoorviaduct was voor deze gelegenheid sfeervol verlicht zodat iedereen de laatste trein voorbij kon zien rijden.

Werkzaamheden

De laatste trein werd uitgeleide gedaan onder begeleiding van een orkest. Vlakbij de verlichte molen de Roos werd de sprinter enige minuten op het viaduct gestopt om geïnteresseerden meet camera’s en mobieltjes de kans te geven om deze gebeurtenis vast te leggen.

Van zondag 22 tot en met vrijdag 27 februari wordt het bestaande spoor aan de nieuwe spoortunnel in Delft aangesloten. In die periode is er geen treinverkeer mogelijk tussen Schiedam en Den Haag Centraal. NS zet vervangende bussen in. Op zaterdag 28 februari gaan de eerste treinen door de nieuwe spoortunnel rijden.

Lees ook:

Sneak preview van nieuw station Delft

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.