Spoorviaduct, Gouda, bron: provincie Zuid-Holland

Aanbesteding voor spoorviaducten bij Gouda op de markt

ProRail heeft de opdracht voor de realisatie van twee viaducten over het spoor bij Gouda op de markt gezet. Het gaat daarbij om twee spoor kruisende viaduct-dekken. De opdracht is onderdeel van een groter project van de provincie Zuid-Holland, waarbij een nieuw stelsel van regionale wegen bij de A12 ter hoogte van Gouwe de onveiligheid moet verbeteren en opstoppingen tegengaan.

De viaducten over het spoor zijn nodig, omdat er twee provinciale wegen aangelegd die op twee punten de bestaande spoorlijnen tussen Gouda en Alphen aan de Rijn en tussen Gouda en Den Haag kruisen.

Verlaging bovenleiding

Onderdeel van de werkzaamheden is de verlaging van de bovenleiding wat dient te worden uitgevoerd door een erkende spooraannemer met de erkenning ‘Spoorleiding en draagconstructies’. Als de winnende partij deze erkenning niet bezit, dient hij voor deze werkzaamheden een erkende aannemer in te huren.

De werkzaamheden aan de spoorlijn Gouda – Alphen aan de Rijn worden in een 52-urige Trein Vrije Periode (TVP) uitgevoerd in de periode in juni of juli 2016. Voor het werk aan de spoorlijn Gouda – Den Haag staat een keer een 52-urige TVB en een keer een 24-urige TVP gepland. Deze werkzaamheden zullen in april en in juni of juli 2016 plaatsvinden.

Spoorviaduct, Gouda, bron: provincie Zuid-Holland

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.