Strukton Rail, logo

Strukton verhoogt spoor Apeldoorn naar Europese standaard

Strukton Rail heeft in Apeldoorn in opdracht van ProRail het spoor verhoogd, zodat bij de treinen een gelijkvloerse instap ontstaat. De werkzaamheden vonden eerder deze maand plaats. In een eerder stadium zijn de perrons al verlaagd. De sporen en de perrons zijn aangepast naar de Europese standaard uitstaphoogte van 76 centimeter ten opzichte van de bovenkant van het spoor. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de verbetering van de toegankelijkheid van en op treinstations.

De aanpassingen behoren tot een contract waarbij Strukton veertig stations aanpast. De meeste tot het contract behorende stations heeft het bedrijf al aangepast, zoals de stations Maastricht, Schiedam en Didam.

Machines

De machines die gebruikt worden voor het ophogen van het spoor zijn stopmachines. Deze worden gebruikt voor het lichten, schiften en onderstoppen van sporen. Ze zijn uitgerust met een satelliet die geschikt is voor het gelijktijdig onderstoppen van enkele dwarsliggers.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van SpoorPro en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.