TU Delft, campus, universiteit

‘Verbetering van railvervoer vraagt kennis van railtechnologie’

De railbranche in Nederland staat voor een aantal belangrijke uitdagingen om op verschillende vlakken de prestaties van het spoor te verbeteren. De TU in Delft start daarom in februari de eerste module van de Advanced Study Rail Engineering voor spoorprofessionals. Deze studie is gericht op het versterken van de wetenschappelijke kennis van railtechnologie met de werktuigbouwkundige en civiele aspecten. Het gaat om een modulair programma waarin gekozen kan worden om kennis op specifieke onderdelen te verbeteren.

“Meer ambitie en continue werken aan verbeterprogramma’s vergen van de railbranche een cultuuromslag waarbij niet alleen prestaties nauwlettend worden gevolgd maar waarbij ook wordt gestuurd op kennisontwikkeling op alle niveaus van de bedrijven in de spoorsector”, aldus de programmamakers van de Advanced Study Rail Engineering.

“Lokale vervoerbedrijven, infrastructuurbeheerders, fabrikanten, aannemers en ook overheden staan allemaal voor systeemkeuzes en besluiten over investeringen of strategie en zijn hun medewerkers direct verantwoordelijk voor de daaruit volgende werkzaamheden en taken waarbij technische kennis onontbeerlijk is”, zo stellen zij.

TU Delft

De TU Delft behoort op het gebied van research in verbetering van railinfrastructuur tot de wereldtop, met onderzoeksprojecten naar het gedrag van railconstructies onder de belasting van (lage en hoge snelheid) reizigerstreinen en zware goederentreinen. Ook vindt onderzoek plaats naar optimalisatie van metro- en tramsystemen.

De Advanced Study in Rail Engineering is ontwikkeld om de hieruit ontwikkelde kennis direct over te dragen aan medewerkers in de spoorbranche. Tijdens de studie worden instrumenten en methoden aangereikt om problemen, situaties en verschijnselen te benaderen en te verklaren. De eerste module start in februari van 2015. Inschrijven kan nog tot de derde week van januari.

Voor vragen kan contact opgenomen worden met Ellard Groenewegen, programmamanager Rail Engineering via  c.h.groenewegen@tudelft.nl.

Lees ook:

ProRail en NS: naar elkaar wijzen bij verstoringen verleden tijd

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.