Treinverkeer rondom Tilburg pas zondag hervat

De werkzaamheden bij station Tilburg Centraal gaan twee dagen langer duren dan gepland. Daardoor kan het treinverkeer van en naar de stad pas zondag weer worden hervat. Dat heeft spoorbeheerder ProRail bekendgemaakt. Volgens de oorspronkelijke planning zouden de treinen vrijdagochtend weer gaan rijden. Door verschillende tegenslagen hebben de bouwbedrijven meer tijd nodig.

In zes dagen tijd moesten er drie ondergangen tegelijk in het spoor worden geplaatst. Zaterdag was er een tegenslag toen er bij de aanleg van een van de tunnels een deel van een perron instortte en een bouwvakker zwaargewond raakte. De plaats van het ongeval is toen afgesloten voor nader onderzoek en dat heeft gevolgen gehad voor de planning van de bouw van de reizigerspassage, bijvoorbeeld omdat zand en materieel niet op tijd kon worden aan- en afgevoerd.

Werkzaamheden

“We werken in een historisch en monumentaal pand en om beschadigingen te voorkomen moet het werk met veel zorgvuldigheid worden gedaan. We hebben besloten bepaalde werkzaamheden pas uit te voeren in maart 2015, zoals het storten van beton voor de roltrappen. Dit om de uitloop van het werk nu zoveel mogelijk te beperken”, aldus ProRail.

ProRail betreurt de overlast voor reizigers en zet alles op alles om het werk zo snel mogelijk af te ronden. NS zet vervangende bussen in en adviseert reizigers kort voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen.

Lees ook:

Grote betonnen plaat valt op bouwvakker bij station Tilburg

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.