Duikers ingezet voor aanleg fietsgarage Stationsplein Deventer

Een team van duikers heeft afgelopen weekend de stort van het onderwaterbeton van het stationsplein in Deventer voorbereid. ProRail en de gemeente bouwen in Deventer een enorme ondergrondse fietsgarage voor circa 3600 fietsen.

In de afgelopen tijd zijn er stalen keerwanden aangelegd voor de nieuwe fietsgarage. Duikers werden ingezet om de bouwkuip, die onder water stond, klaar te maken voor het onderwaterbeton. Zij hebben daarvoor eerst de wanden schoongemaakt en de stort verder begeleid.

Beton

Met een stortpijp is daarna tweeduizend kuub aan beton op de bodem gestort. Daarbij heeft een kraanmachinist met een dobber aan de stortpijp precies afgemeten of er de juiste hoeveelheid beton aanwezig was. Dat is te zien omdat de dobber dan omhoog komt.

Het beton is met een enorme hoeveelheid tegelijk gestort. Dat ging met honderd kuub per uur. Dat zijn ongeveer negen volle betonwagens per uur. Voor de aan- en afvoer van al die betonwagens is samen met de gemeente een verkeersplan bedacht. Ook zijn er verkeersregelaars ingezet.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.