Werkzaamheden, brug, A2, bij Beek

ProRail en Rijkswaterstaat combineren werkzaamheden bij A2-brug

Tussen Sittard en Maastricht voeren ProRail en Rijkswaterstaat gezamenlijk werkzaamheden uit. Doordat Rijkswaterstaat de werkzaamheden in dezelfde treinvrije periode uitvoert, hebben reizigers maar één keer last van de werkzaamheden. In de Lange Termijn Spooragenda werd eerder al afgesproken dat ProRail en Rijkswaterstaat intensiever gaan samenwerken, zodat zij gezamenlijk weg- en spoorprojecten kunnen aanbesteden en uitvoeren.

ProRail verwijdert 1800 meter spoor en wissels die vervoerders al geruime tijd niet meer gebruiken en ook niet willen gebruiken. Rijkswaterstaat renoveert tijdens dezelfde buitendienststellingen een brug van de A2 over het spoor. Stefan Sanders, bouwmanager ProRail: “Het is noodzakelijk om de combinatie samen op te zoeken, want voor hun werkzaamheden kunnen er ook geen treinen rijden.”

Treinvrije periode

Rijkswaterstaat vernieuwt momenteel de verflaag op de A2-brug bij Beek. De brug is nu van de onderkant helemaal ingepakt met steigers en zeil om de oude verflaag te kunnen verwijderen. De steigerconstructie is zo gemaakt, dat er nog precies een werktrein onder de brug door kan.

Jacques Timmermans van Rijkswaterstaat: “De brug wordt weer helemaal kaal gestraald en wordt weer met drie lagen verf opnieuw opgebouwd, zodat hij twintig jaar mee kan. Dit jaar hebben we het onderhoud aan de onderzijde opgedeeld in drie fasen. En we hebben meegelift met de treinvrije periode van ProRail, zodat onze werkzaamheden en die van ProRail mooi in één periode samenvallen.”

Bekijk hier de video die ProRail hierover maakte:

Lees ook:

ProRail en Rijkswaterstaat gaan intensiever samenwerken

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.