Arcadis, hoofdkantoor, Amsterdam

Arcadis gaat werken aan hogesnelheidslijn Californië

Arcadis heeft een opdracht binnengehaald voor het ontwerp en de bouw van een deel van de hogesnelheidslijn (HSL) in de Amerikaanse staat Californië. Het ingenieursbureau doet dat in opdracht van de California High-speed Rail Authority. De opdrachtsom kan over een periode van 5 jaar oplopen tot bijna 72 miljoen dollar.

De hogesnelheidslijn verbindt de steden Los Angeles en San Fransisco. Arcadis gaat het toezicht en contractmanagement verzorgen voor het ontwerp en de bouw van het deel (105 kilometer) tussen de stad Fresno en de Tulare-Kern County lijn. De hogesnelheidstreinen gaan 350 kilometer per uur rijden en de reistijd tussen Los Angeles en San Fransisco wordt daarmee teruggebracht tot 2 uur en 40 minuten.

Bouw

De bouw van de spoorlijn kost 68 miljard dollar en is naar verwachting in 2029 gerealiseerd.

Bekijk hier de beelden van het totale hogesnelheidsproject:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.