Sprinter, trein, NS, station Tilburg Universiteit, perron

ProRail deelt boetes uit aan zestien spoorlopers

Zestien spoorlopers hebben in de afgelopen twee weken boetes gekregen langs het spoor tussen Tilburg, Breda en Roosendaal. Buitengewoon Opsporingambtenaren (BOA’s) van ProRail surveilleren hier intensief omdat machinisten hier dagelijks mensen langs het spoor zien lopen. Spoorlopen is levensgevaarlijk en hindert het treinverkeer. Overtreders lopen het risico op een boete van 130 euro.

Machinisten kunnen schrikken als ze iemand naast het spoor zien lopen. Daarnaast zijn ze uit veiligheidsoverwegingen gedwongen stapvoets te gaan rijden. De vertraging die daardoor ontstaat is volgens ProRail ruim 180 minuten per dag.

Spoorlopen

Ook in België leidt spoorlopen dagelijks tot vertragingen. De spoorwegpolitie en bewakingsagenten van Securail hebben vorige week negentig mensen beboet die met hun voertuig, fiets of te voet een overweg overstaken of op de sporen liepen wanneer dat niet was toegestaan.

De controleactie werd georganiseerd in het kader van de campagne ‘Je leven is een omweg waard’ van spoorbeheerder Infrabel. De boetes kunnen in België oplopen tot maar liefst 1200 euro.

Lees ook:

Infrabel waarschuwt met confronterend filmpje voor spoorlopen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.