Centraal Station, Deventer, perron

Derde perron van Deventer CS in gebruik genomen

Reizigers kunnen sinds maandag van een nieuw, derde perron gebruikmaken op het Centraal Station in Deventer. Het perron is breder, langer en biedt extra beschutting door een nieuwe perronkap. Het nieuwe perron is geïntegreerd met een monumentaal spoorgebouw en bereikbaar per lift. Ook is er een nieuwe, overdekte toegang gecreëerd vanuit de stationshal naar het perron.

Toegang

Het nieuwe perron inclusief toegang, overkapping en integratie met een oude verkeersleidingpost, is zo ontworpen dat het monumentale karakter van het station zo goed mogelijk behouden blijft. Zo is de nieuwe kap minimalistisch van vormgeving om zicht te houden op de monumentale kap op het middenperron.

ProRail plaatste al in 2008 een kleiner, tijdelijk perron. Dat perron werd over een van de sporen heen gezet. Afgelopen zaterdag is dit tijdelijke perron verwijderd, waarmee Deventer ook weer een spoor extra heeft. Afgelopen weekend werd ook gebruikt om dit spoor weer in dienst te nemen en de beveiliging aan te passen. De bouw van het nieuwe derde perron is in november 2012 gestart.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.