Station Goffert, Nijmegen, ontwerp

Twee miljoen Europese subsidie voor nieuw NS-station Goffert

Europa draagt twee miljoen euro bij aan de bouw van het perron en de perronkap en het verleggen van het bestaande snelfietspad van het nieuwe Nijmeegse NS-station Goffert. Daarmee is in totaal 5,2 miljoen euro gemoeid. De Stadsregio Arnhem Nijmegen betaalt de overige 3,2 miljoen euro. Vanaf eind dit jaar stoppen de treinen vier keer per uur op het treinstation Goffert. Naar verwachtig zullen dagelijks tussen de drie- en vierduizend mensen van het nieuwe station gebruikmaken.

Station Nijmegen Goffert komt te liggen tussen de stations Dukenburg en Nijmegen Centraal. Het station wordt op het viaduct over de westkant van de Neerbosscheweg gebouwd dat grenst aan het NXP-terrein. Het station zal goed bereikbaar zijn voor fietsen, voetgangers, bussen en auto’s. De snelfietsroute die langs het spoor loopt, wordt enkele meters verschoven. Aan de kant van Fifty Two Degrees kunnen reizigers het station via liften bereiken.

Spoorverbinding

Het stationsgebied Winkelsteeg is voor de regio Nijmegen een economische motor. De provincie Gelderland verwacht dat het nieuwe NS-station die functie van Winkelsteeg nog meer zal stimuleren. Ingenieursbureau RoyalHaskoning/DHV heeft zich vooruitlopend op de komst van het station al met 350 medewerkers op Winkelsteeg gevestigd. De provincie Gelderland is uitvoeringsorganisatie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in Oost-Nederland.

Op de Novio Tech Campus (NTC) zitten al kennisintensieve bedrijven zoals halfgeleiderproducent NXP. In FiftyTwoDegrees zijn internationale onderzoeks- en ontwikkelingscentra gevestigd voor halfgeleiders, chips en medische technologie. Gebouw M dient als broedplaats voor bedrijven in de life sciences. Ook draagt de OV-voorziening bij aan de bereikbaarheid van alle activiteiten op het Goffertpark.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.