Metro, metropolis, Alstom, GVB

Siemens krijgt inzage in boeken van Alstom

De Franse treinenbouwer Alstom geeft zijn Duitse branchegenoot Siemens inzage in de boeken. Dat meldden Franse media. Siemens heeft net als het Amerikaanse General Electric (GE) interesse in de energietak van Alstom.

GE bracht vorige week al een bod uit van 12,35 miljard euro. Dit bod wordt momenteel bestudeerd door Alstom. Siemens wilde pas een bod uitbrengen nadat het inzage heeft gekregen in de boeken van Alstom. Als er een deal komt, dan krijgt Alstom een deel van de Duitse treintak. Daarbij gaat het om het onderdeel waar de hogesnelheidstreinen zoals de ICE worden gemaakt.

Overname

Alstom zou niet op de interesse van Siemens zitten te wachten. Maar de Franse regering zou juist een voorkeur hebben voor een overname van Siemens, omdat dit beter zou zijn voor de werkgelegenheid in Frankrijk.

Alstom produceert onderdelen voor energie- en kerncentrales, maar is ook de fabrikant van TGV-hogesnelheidstreinen. Siemens maakt de snelle Eurostar-treinen.

Lees ook:

General Electric brengt bod uit op onderdeel Alstom

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.