Frédéric Petit, woordvoerder Infrabel

Frédéric Petit van Infrabel woordvoerder van het jaar

Frédéric Petit van spoorbeheerder Infrabel is verkozen tot beste Nederlandstalige woordvoerder van het jaar in België. Petit krijgt de prijs voor zijn heldere communicatie, zijn goede bereikbaarheid en zijn hulpvaardigheid richting de pers. Een jury van journalisten en woordvoerders koos Petit uit een lijst van 143 woordvoerders.

Het is de eerste keer dat er een prijs voor woordvoerders wordt uitgereikt. De prijs is een initiatief van communicatievereniging Kortom en de Vlaamse Vereniging voor Journalisten, zo meldt Deredactie.be. Aan de titel is geen geldprijs verbonden.

Spreekbuis

“Goed nieuws brengen is gemakkelijk, maar om ook in mediastormen overeind te blijven, moet je uit het juiste woordvoerdershout gesneden zijn”, zei juryvoorzitter Tom Van de Vreken. “Infrabel heeft met Frédéric Petit zo’n spreekbuis in huis.”

Petit werkt al 15 jaar in de spoorsector. Eerst bij NMBS en sinds 2005 als woordvoerder van Infrabel. “Ik vind deze erkenning – en herkenning – erg fijn, vooral omdat ze komt van collega’s en van de journalisten”, aldus Petit. “Ik werk voor een bedrijf dat nu eenmaal niet altijd positief in het nieuws komt, en waarvoor je al eens op de barricaden moet klimmen”, zo vervolgt de woordvoerder.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.