ChristenUnie: spooragenda te veel een Randstad-gedachte

Sprinter, Utrecht Centraal, station, NS

De ChristenUnie wil dat in de Lange Termijn Spooragenda van het kabinet meer aandacht komt voor de bereikbaarheid van Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. “Beloftes over snellere treinen tot 200 kilometer per uur lijken op de lange baan te worden geschoven en voor regionale wensen voor extra stations en nieuwe spoorlijnen is geen geld. De staatssecretaris wil meer treinen in de Randstad. Prima, maar in de regio verandert er de komende 15 jaar haast niets”, zo stelde Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber dinsdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over de Lange Termijn Spooragenda.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ChristenUnie: spooragenda te veel een Randstad-gedachte | SpoorPro.nl

ChristenUnie: spooragenda te veel een Randstad-gedachte

Sprinter, Utrecht Centraal, station, NS

De ChristenUnie wil dat in de Lange Termijn Spooragenda van het kabinet meer aandacht komt voor de bereikbaarheid van Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. “Beloftes over snellere treinen tot 200 kilometer per uur lijken op de lange baan te worden geschoven en voor regionale wensen voor extra stations en nieuwe spoorlijnen is geen geld. De staatssecretaris wil meer treinen in de Randstad. Prima, maar in de regio verandert er de komende 15 jaar haast niets”, zo stelde Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber dinsdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over de Lange Termijn Spooragenda.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.