Werkzaamheden, spoor, Den Bosch, foto: Stefan Verkerk

18-daagse buitendienststelling Den Bosch loopt voorspoedig

De 18-daagse buitendienststelling van het spoor rondom Den Bosch loopt volgens planning. Deze week wordt er gestart met het opnieuw opbouwen en inrichten van het nieuwe spoor. Het spooremplacement wordt in hoog tempo verwijderd en afgevoerd.

Een groot gedeelte van de draagconstructie en de bovenleiding is inmiddels vrijwel geheel verwijderd. Alle oude kabels en leidingen zijn losgekoppeld en liggen klaar om afgevoerd te worden. Spooraannemer Strukton is begonnen met het afvoeren van de oude sporen en wissels. Daarvoor worden op de transportplaats worden daarvoor eerst dwarsliggers, klemmen en spoorstaven gedemonteerd.

Vervangend busvervoer

Veel reizigers hadden maandag voor het eerst te maken met het vervangende busvervoer. Op de stations in Den Bosch, Boxtel en Tilburg kregen reizigers koffie of thee aangeboden. ProRail en NS delen in de middagspits flesjes water uit met de tekst ‘Bedankt voor uw begrip’.

Als de werkzaamheden klaar zijn dan heeft Den Bosch een volledig nieuw spoor dat volgens ProRail ‘klaar is voor de toekomst’. De spoorbeheerder zegt dat door een andere inrichting en minder wissels de kans op storingen kleiner wordt. Ook kunnen treinen met een hogere snelheid het station binnen rijden. Dat betekent dat er in de toekomst meer treinen van en naar Den Bosch kunnen rijden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.