Werkzaamheden, onderdoorgang, spoor, Maastricht

ProRail schuift dak onderdoorgang in Maastricht op zijn plaats

ProRail schuift vanaf komende vrijdag het dak van de nieuwe onderdoorgang bij de Balijeweg in Maastricht op zijn plaats. Het gaat om twee betonnen platen van bijna 12 meter breed en 33 meter lang. De nieuwe onderdoorgang wordt gebouwd in opdracht van de gemeente Maastricht en gaat onder vier sporen door. Doordat trein- en wegverkeer elkaar ongelijkvloers gaan kruisen, vormt het een veilige en duurzame verbinding tussen de buurten Limmel en Nazareth. De onderdoorgang is geschikt voor auto’s, fietsers en voetgangers en wordt eind 2014 in gebruik genomen.

De platen zijn de afgelopen maanden voorgebouwd op locatie en liggen al klaar langs het spoor. Via een rolbaan worden de 700.000 kilo wegende gevaarten met vijzels naar hun plek geschoven. Daar komen ze te rusten op damwanden en heipalen die al eerder zijn aangebracht. Het werk is live te volgen via een webcam op de website www.wijkaanpakmaastricht.nl.

Werkzaamheden

Om de platen te kunnen plaatsen wordt de overweg op de Balijeweg tijdelijk opgebroken en is de Balijeweg vanaf donderdag tot maandagochtend gesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden starten vrijdagochtend 7 maart om 01.40 uur en duren tot maandag 10 maart 04.50 uur.

Er rijden dan geen treinen in beide richtingen tussen Maastricht en Valkenburg en Maastricht en Sittard. NS en Veolia zetten (snel)bussen in.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail schuift dak onderdoorgang in Maastricht op zijn plaats | SpoorPro.nl
Werkzaamheden, onderdoorgang, spoor, Maastricht

ProRail schuift dak onderdoorgang in Maastricht op zijn plaats

ProRail schuift vanaf komende vrijdag het dak van de nieuwe onderdoorgang bij de Balijeweg in Maastricht op zijn plaats. Het gaat om twee betonnen platen van bijna 12 meter breed en 33 meter lang. De nieuwe onderdoorgang wordt gebouwd in opdracht van de gemeente Maastricht en gaat onder vier sporen door. Doordat trein- en wegverkeer elkaar ongelijkvloers gaan kruisen, vormt het een veilige en duurzame verbinding tussen de buurten Limmel en Nazareth. De onderdoorgang is geschikt voor auto’s, fietsers en voetgangers en wordt eind 2014 in gebruik genomen.

De platen zijn de afgelopen maanden voorgebouwd op locatie en liggen al klaar langs het spoor. Via een rolbaan worden de 700.000 kilo wegende gevaarten met vijzels naar hun plek geschoven. Daar komen ze te rusten op damwanden en heipalen die al eerder zijn aangebracht. Het werk is live te volgen via een webcam op de website www.wijkaanpakmaastricht.nl.

Werkzaamheden

Om de platen te kunnen plaatsen wordt de overweg op de Balijeweg tijdelijk opgebroken en is de Balijeweg vanaf donderdag tot maandagochtend gesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden starten vrijdagochtend 7 maart om 01.40 uur en duren tot maandag 10 maart 04.50 uur.

Er rijden dan geen treinen in beide richtingen tussen Maastricht en Valkenburg en Maastricht en Sittard. NS en Veolia zetten (snel)bussen in.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.