Intercity, NS, station Elst

Groei treinverkeer bij Elst door aanleg extra spoor

Bij Elst wordt komend weekend een extra spoor aangelegd om de groei van het treinverkeer mogelijk te maken. In Tiel worden in hetzelfde weekend 250 meter spoor en een overweg vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden rijden er tussen Arnhem en Nijmegen en Arnhem en Tiel rijden dit weekeinde geen treinen. NS en Arriva zetten bussen in.

Voor de spooruitbreiding bij Elst worden dit weekeinde bovenleidingmasten geplaatst en een nieuw wissel in het spoor ingebouwd. Ook wordt de overwegbeplating van een oude overweg verwijderd. De overweg Nieuwe Aamsestraat in Elst zal dit weekeinde regelmatig gesloten zijn voor verplaatsing van materieel, wat hinder geeft voor het wegverkeer. Er is een omleidingsroute.

Vernieuwing spoor

In Tiel zal over een lengte van 250 meter, tussen de overweg Lingedijk en het P+R terrein van station Tiel het spoor volledig worden vernieuwd. Dat betekent nieuwe ballast (spoorgrind), dwarsliggers en spoorstaven.

Ook de bevloering van de overweg Lingedijk wordt vernieuwd. Dit is nodig om te zorgen dat het trein- en het wegverkeer er soepel en veilig overheen kan blijven gaan. Omdat de overweg tijdens de werkzaamheden is afgesloten voor al verkeer, zijn ook hier omleidingsroutes ingesteld.

Werkzaamheden

De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag 7 maart op zaterdag 8 maart en duren tot maandagmorgen vroeg. Als alles volgens planning verloopt, kan het treinverkeer maandagmorgen weer volgens normale dienstregeling worden opgestart.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.