Bank, meubilair, perron, station

Perronmeubilair krijgt tweede leven door hergebruik

Voestalpine RailPro geeft perronmeubilair op stations een tweede leven door het meubilair weer geschikt te maken voor hergebruik. Het spoorbedrijf neemt het oude meubilair in, keurt dit volgens de opgestelde specificaties en bewerkt het door het bijvoorbeeld te stralen, te poedercoaten of het kleine ijzerwerk te vervangen.

Door de grote station- en perronvernieuwingen van de laatste tijd komt er perronmeubilair vrij. Spoorbeheerder ProRail is in samenwerking met Voestalpine Railpro een project gestart waarbij perronmeubilair een tweede leven krijgt. Voestalpine slaat het meubilair op en organiseert de logistieke diensten. Het meubilair kan vaak in bijna ‘nieuw staat’ weer beschikbaar worden gesteld. Op deze manier is het 20 tot 30 procent goedkoper dan de nieuwwaarde.

Duurzaam reizen

Voestalpine biedt verschillende abri’s (glas en palen), prullenbakken, plaatsnaamborden en zitbanken. De samenwerking met Voestalpine Railpro sluit aan bij de doelstelling van ProRail om duurzaam reizen en duurzaam werken mogelijk te maken.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.