Station Arnhem, werkzaamheden

Hoogste punt van stationshal Arnhem bereikt

Het hoogste punt in de bouw van de nieuwe stationshal in Arnhem is bereikt. Om dit hoogste punt feestelijk te markeren, plaatste wethouder Gerrie Elfrink van de gemeente Arnhem op donderdag 23 januari de Nederlandse vlag op het hoogste punt. Daarna zijn de medewerkers van Ballast Nedam en BAM, die dagelijks in weer en wind aan het nieuwe station werken, in het zonnetje gezet.

Het hoogste punt is het dak van het kantorengebouw dat aansluit aan de nieuwe stationshal. Dit kantoor is op de bouwplaats al goed zichtbaar. Ook de andere onderdelen van de nieuwe stationshal zijn al goed te zien.

Stationshal

De stationshal van Arnhem wordt opgebouwd uit beton en zo’n 150 stalen elementen. Elk element heeft zijn eigen unieke vorm. De betonnen elementen worden op de bouwplaats in de juiste vorm gegoten. De stalen elementen worden in staalfabrieken vervaardigd en op de bouwplaats in Arnhem op de juiste plek gemonteerd.

ProRail, gemeente Arnhem en NS werken in Arnhem aan de vernieuwing van het station en de stationsomgeving. In het ontwerp van UNStudio zijn de natuurlijke hoogteverschillen in het gebied opgenomen. Daardoor onstaat volgens de ontwerper een overzichtelijk en toegankelijk station, waarin licht, ruimte en comfort centraal staan. Het nieuwe stationsgebouw wordt naar verwachting eind 2015 in gebruik genomen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.