IJzeren buis, trein, Hanzelijn

IJzeren buis in trein opzettelijk op Hanzelijn gelegd

De ijzeren buis die zondagavond door de bodem van een intercity tussen Lelystad en Dronten is geslagen, is opzettelijk op het spoor gelegd. Dat meldt de politie maandag. Niemand raakte gewond bij het incident. Wel onstond er forse schade aan de trein.

Een dubbeldeks intercity reed zondagavond rond 22.00 uur over het spoor van Lelystad naar Dronten, met als eindbestemming Zwolle. Vlak voor het viaduct met de snelweg A6 hoorde de machinist een enorme knal. Hij remde en bracht de trein tot stilstand onder het viaduct van de snelweg. De trein vervoerde ten tijde van het ongeluk rond de 150 passagiers. Zij schrokken van het plotselinge remmen van de trein, maar niemand raakte gewond.

Stuk staal

De machinist en conducteur kwamen erachter dat een metalen voorwerp een gat in het bordes achter de cabine van de machinist had geslagen. Vlak daar bij troffen zij een verwrongen stuk staal aan, wat het gat had veroorzaakt. Dat stuk staal maakte geen onderdeel uit van de trein.

Bij onderzoek langs het spoor bleek dat bij het fietstunneltje en viaduct Binnenhavenweg materiaal op de rails had gelegen, wat daar opzettelijk is neergelegd. Door de kracht waarmee de trein daar overheen was gereden, was het stuk staal door de bodem van de trein heen geslagen.

Onderzoek

De trein moest voor het onderzoek blijven staan. De passagiers werden daarom verzocht om over te stappen in bussen, waarmee zij naar Zwolle zijn gebracht.

De politie zoekt getuigen die op zondagavond rond 22.00 uur iets verdachts hebben gezien bij het fietstunneltje en viaduct aan de Binnenhavenweg in Lelystad. Zij kunnen bellen met de politie in Lelystad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IJzeren buis in trein opzettelijk op Hanzelijn gelegd | SpoorPro.nl
IJzeren buis, trein, Hanzelijn

IJzeren buis in trein opzettelijk op Hanzelijn gelegd

De ijzeren buis die zondagavond door de bodem van een intercity tussen Lelystad en Dronten is geslagen, is opzettelijk op het spoor gelegd. Dat meldt de politie maandag. Niemand raakte gewond bij het incident. Wel onstond er forse schade aan de trein.

Een dubbeldeks intercity reed zondagavond rond 22.00 uur over het spoor van Lelystad naar Dronten, met als eindbestemming Zwolle. Vlak voor het viaduct met de snelweg A6 hoorde de machinist een enorme knal. Hij remde en bracht de trein tot stilstand onder het viaduct van de snelweg. De trein vervoerde ten tijde van het ongeluk rond de 150 passagiers. Zij schrokken van het plotselinge remmen van de trein, maar niemand raakte gewond.

Stuk staal

De machinist en conducteur kwamen erachter dat een metalen voorwerp een gat in het bordes achter de cabine van de machinist had geslagen. Vlak daar bij troffen zij een verwrongen stuk staal aan, wat het gat had veroorzaakt. Dat stuk staal maakte geen onderdeel uit van de trein.

Bij onderzoek langs het spoor bleek dat bij het fietstunneltje en viaduct Binnenhavenweg materiaal op de rails had gelegen, wat daar opzettelijk is neergelegd. Door de kracht waarmee de trein daar overheen was gereden, was het stuk staal door de bodem van de trein heen geslagen.

Onderzoek

De trein moest voor het onderzoek blijven staan. De passagiers werden daarom verzocht om over te stappen in bussen, waarmee zij naar Zwolle zijn gebracht.

De politie zoekt getuigen die op zondagavond rond 22.00 uur iets verdachts hebben gezien bij het fietstunneltje en viaduct aan de Binnenhavenweg in Lelystad. Zij kunnen bellen met de politie in Lelystad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.