Systeem, wissels, Arcadis

Arcadis krijgt adviserende rol bij aanleg metrolijn in Chili

Ingenieursbureau Arcadis mag diensten verlenen in Chili bij de aanleg van een nieuwe metrolijn. Het Nederlandse bedrijf speelt bij de constructie van de ov-lijn een adviserende rol. Dat maakte het bedrijf onlangs bekend. Met de opdracht is een bedrag van 8 miljoen euro gemoeid. In 2018 moet de lijn operationeel zijn.

De werkzaamheden betreffen de aanleg van stations langs een metrolijn in de Chileense hoofdstad Santiago. Gedurende 18 maanden werkt Arcadis aan het ontwerpen van de bouwprojecten. Ook speelt het bedrijf een toezichthoudende rol. Arcadis verwacht daar 36 maanden mee bezig te zijn.

Project

Arcadis zal in het Zuid-Amerikaanse land actief zijn middels een joint venture met WorleyParsons. Een team van 40 mensen gaat aan het project werken. Het project is onderdeel van het Urban Transport Investment Plan dat het stadsbestuur van Santiago heeft opgesteld.

De betreffende metrolijn, lijn 3, bestaat uit 22 kilometer rails met 18 stations. Een groot deel van de stad wordt door de lijn bediend en kruist met vrijwel alle andere lijnen in de stad. Door het project wordt Arcadis, volgens eigen zeggen, het enige bedrijf dat betrokken is bij alle fases van de metrolijn 3.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van SpoorPro en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.